Transportsector op keerpunt met energieverbruik

In energie-efficiëntie bleef de transport- en logistiekesector het afgelopen decennium achter bij andere sectoren. Het goede nieuws is dat zich de afgelopen tijd – zeker in het wegvervoer – een kentering aftekent. Positief is ook dat er nog veel potentieel ligt. Met zuinigere motoren, alternatieve brandstoffen, efficiënter voortbewegen en optimalere planning is aanzienlijke energiebesparing mogelijk.
Regelgeving is een belangrijke driver van zuiniger transport, maar voor logistieke bedrijven is er ook duidelijk een economische prikkel. Om duurzaamheidsredenen, maar zeker ook uit kostenoverwegingen is het dus interessant om hier sterk op in te zetten.

Geplaatst in Nieuws, Voorpagina

Plaats een reactie

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

Naam *
Email *
Website
Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>