Overvolle parkeerplaatsen zorgen voor onveilige situaties

Volgens Rijkswaterstaat neemt het aantal vrachtwagenchauffeurs dat ‘s nachts op de vluchtstrook parkeert alarmerend toe. Volgens Rijkswaterstaat parkeren zij ‘s nachts de vrachtwagen op de vluchtstrook omdat, vooral op dinsdag-, woensdag-, en donderdagnacht de bewaakte parkeerplaatsen overvol zijn of omdat ze er niet voor willen betalen.

Rijkswaterstaat is bang dat door de vrachtwagens op de vluchtstroken gevaarlijke situaties ontstaan en er met name ‘s nachts ernstige ongevallen kunnen gebeuren.

Om deze reden begint RWS in juni een reclamecampagne waarin burgers en betrokkenen bij het transport wordt gevraagd met creatieve ideeën te komen.

“Omdat Europa steeds groter is geworden komen er ook meer vrachtwagens op de weg. Dat vergroot de druk op de parkeerplaatsen. Alleen al langs de A67 moeten er 250 parkeerplaatsen bijkomen”, zegt Rijkswaterstaat vrijdag.

Het grootst is het probleem langs de snelwegen in Limburg, Oost-Brabant en bij Oldenzaal. De politie heeft al enkele malen moeten ingrijpen.

Geplaatst in Nieuws, Voorpagina

Plaats een reactie

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

Naam *
Email *
Website
Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>